Сьогодні, 23 жовтня, знаменитій британській актрисі Еміліії Кларк, більш відомій за роллю Дейенеріс Таргаріен в серіалі “Гра престолів”, виповнюється 33 роки.

Безумовно, роль в серіалі зробила Емілію найбільш популярною і відомою. У 2017 році Емілія Кларк стала однією з найбільш високооплачуваних актрис на телебаченні, заробляючи два мільйони доларів за один епізод. Однак, це не всі таланти зірки. У актриси є ще не менш знакові ролі і цікаві факти, якими вона може похвалитися.
1. Емілія грала роль Сари Коннор у фільмі “Термінатор: Генезис” (2015) і Кі’ри у фільмі “Хан Соло. Зоряні війни: Історії”
2.Кроме акторської кар’єри, Емілія також захоплюється музикою і непогано співає. У 2013 році вона навіть дебютувала в бродвейській постановці “Сніданок у Тіффані”.
3.В 2015 році Кларк отримала титул “Найсексуальнішою жінки планети” за версією журналу Esquire.
4.Еміліі пропонували роль Анастейші Стіл в гучному фільмі “50 відтінків сірого”. Однак актриса відмовилася від ролі по несподіваною, враховуючи її роль в “Грі Престолів”, причини – через відверті сцени.
5.Емілія працювала на трьох, а в один період – на шести роботах одночасно. Дівчина працювала офіціанткою, барменом і оператором в колл-центрі.
6. У школі майбутню зірку якийсь час задирали однокласники, а все через її густі брови.
7.Емілія володіє французькою і німецькою мовами, а також говорить на хінді.
8. У першому сезоні Дейенеріс довелося з’їсти серце жеребця. Насправді ж воно було зроблено з кількох кілограмів мармеладних ведмедиків. Тоді актриса в одному з інтерв’ю зізналася, що “серце” нагадувало на смак “застиглий джем з присмаком відбілювача”.
9.Для прослуховування на роль Дейенеріс Емілія Кларк практично не готувалася. На все про все у актриси було 24 години, а на самому прослуховуванні вона навіть виконала “танець маленьких каченят” і “танець робота”.
10. Нещодавно Емілія зробила собі татуювання у формі маленьких драконів, так як її героїня Дейенеріс за серіалом також є “Матір’ю драконів”.